Priset för YKB Fortbildning hos oss är 1400:- plus moms per delkurs. För samtliga fem delkurser blir priset således 7000:- plus moms. Priser på alla utbildningar hittar du under respektive utbildning. För dig som är företagare och önskar beställa utbildning för ett stort antal personer ska du begära offert. En offert begär du genom att maila eller ringa oss på Skills Company.

Den som har ett YKB som håller på att gå ut eller redan har gått ut behöver gå en Fortbildning på 35 timmar för att få sitt yrkeskompetensbevis (YKB) förnyat. Även den som aldrig haft YKB men som omfattas av s.k Hävdvunnen rätt kan gå en YKB Fortbildning på 35 timmar för att på så vis få sitt yrkeskompetensbevis (YKB). Hävdvunnen rätt för lastbil har du ifall du tog behörighet C innan 2009-09-10 och för buss gäller att ha tagit behörighet D innan 2008-09-10.

Svaret är nej. Du behöver gå samtliga fem delkurser inom en 5-års period och kan gå delkurserna när det passar dig som bäst. Du behöver heller inte gå delkurserna i en viss ordning utan kan lika gärna börja med delkurs 5 som delkurs 1. Detta eftersom de fem delkurserna har olika innehåll och teman.

För att bli klar med din YKB Fortbildning måste du genomföra hela kursen på 35 timmar. Varje delkurs är 7h lång och du måste således gå kurs i 5 dagar á 7h per dag. Skills Company erbjuder samtliga 5 delkurser måndag-fredag minst var 3:e vecka under 2020. Gå till vår bokningssida och hitta datum som passar dig!

Vi erbjuder via hemsidan betalning via faktura, kortbetalning och avbetalning. På plats kan man betala med Swish till vårt företagskonto i SEB. Observera att betalningsalternativet ” betala på plats” är en bindande anmälan och kan inte avbokas senare än 5 dagar innan kursstart.

Nej, du behöver inte skriva prov för att bli godkänd på YKB Fortbildningskurs. Du måste däremot vara delaktig i undervisningen och ta till dig det som lärs ut.

Nej, du behöver inte gå samtliga delkurser hos samma utbildningsföretag. Det du däremot behöver är att kunna uppvisa intyg för det utbildningsföretag hos vilka du går din sista delkurs. Detta företag måste ha underlag från de tidigare delkurserna för att kunna rapportera dig som klar till Transportstyrelsen.

Nej, du behöver bara gå en fortbildningskurs på 35 timmar ifall du tidigare har haft YKB för både lastbil och buss eller om du har s.k hävdvunnen rätt för båda behörigheter. Hävdvunnen rätt för lastbil har du ifall du tog behörighet C innan 2009-09-10 och för buss gäller att ha tagit behörighet D innan 2008-09-10. Här kan du läsa mer om Hävdvunnen rätt.